Кілька крапель йоду допоможе... визначити ступінь готовності виноградної лози до зимівлі.
Капнути на зріз – і якщо він забарвиться у темно-синій колір, то в деревині достатньо крохмалю та поживних речовин, значить, вона успішно перезимує. Якщо ж колір
Капнути на зріз – і якщо він забарвиться у темно-синій колір, то в деревині достатньо крохмалю та поживних речовин, значить, вона успішно перезимує. Якщо ж колір
зрізу залишається жовтий, жовто-зелений чи коричневий–
це поганий сигнал: лоза може загинути у сильний мороз. Із такої живці для вегетативного розмноження не заготовляють,не годиться вона і для щеплення.Дозріла виноградна лоза набуває характерного рівномірного
коричневого кольору з різними відтінками, характерними для кожного сорту.Окрім цього, вона повинна потріскувати при згинанні. Досвідчені господарі визначають ступінь визрівання лози навіть на дотик. Пояснюється це так: теплопровідність добре зрілої низька і на дотик вона
тепла.
Немає коментарів:
Дописати коментар